DOPEBWOY

Wie is Dopebwoy

Dopebwoy werd 14 maart 1994 geboren met de naam ‘Jordan Jacott’ in Amsterdam Zuid-Oost. Hij woonde daar met zijn vader, moeder en broer en op zijn 5e verhuisde Jordan naar Almere. In zijn jeugd was hij een goede voetballer, speelde bij Buitenboys > Omniworld. Al snel kwam Jordan op een ander pad terecht, namelijk muziek! Op de middelbareschool koos Dopey als naschoolse activiteit ‘Brassband’, en begon toen al steeds meer met muziek te werken. Jordans vader is DJ Flash, die dagelijks bezig was met muziek en leerde Jordan alles wat hij wist. Jordan maakt beats maar had niemand om voor te produceren, dus had Jordan zijn eerste Engelstalige track opgenomen op zijn eigen beat onder de naam ‘Kleine’. Maar al gauw stapte Dopebwoy over op Nederlands talige rap. Zo bracht hij in 2011 Nederlandstalige tracks uit en begon steeds meer door te breken bij het grote publiek.

  • Design
  • Mobile
  • Film
  • Photo

Sa na tori - About - Over

Dopebwoy's carrière

Begin 2012 dropte Dopebwoy zijn eerste videoclip featuring: Lexxxus, Rasskulz, Donny Baby en Scotteboii genaamd ‘Beatrix’. Dit nummer was een echte banger en met deze track liet Dopebwoy zien dat hij ook kan rappen. Na deze track wilde mensen/fans meer tracks hebben maar Dopey had geen beats. Zijn oom DJ Jeff gaf hem Reason en FL Studio 6/7.

In vogelvlucht

Toen hij de programma’s had ging hij meteen aan de slag, en maakte de hele dag door beats. In hetzelfde jaar schreef hij een commerciële track genaamd ‘Zomer’ voor Kempi. Maar Kempi dropte een verse op de track en Dopebwoy bracht hem uit. Diezelfde week stond dat nummer op nummer twee weken lang op nummer 1 in de Juize.FM Top 5.

En verder

In 2013 begon Dopebwoy samen te werken met Jowy Rosé, en Jowy liet Dopey kennis maken met het label Streetknowledge. In 2014 en 2015 maakt Dopebwoy verschillende tracks voor onder andere zichzelf maar ook voor veel andere artiesten als: F1rstman (Vertel Me), Yes-R (That’s Life) en SBMG (Late Night Sex & No Mickey).

Poku's - Media - Muziek

Connect

Name Email Message