:: Biografie

 SIMONE SPONG

:: Website
www.simonespong.nl
www.spongdesign.com
www.club-paradisefm.com

 

Simone Spong werd geboren op 28 oktober in Amsterdam, Nederland. 

Geboren uit Surinaamse ouders groeide ze met twee broers op in Amsterdam west. 

Simone is DJ/radioprogrammamaker, grafisch vormgever en schrijfster. Ook is zij oprichtster en webmaster van de best gerubriceerde online databank SurinamStars. Zij werkt als programmamaker bij haar zelf opgerichte lokale radiostation Club-ParadiseFM en als graphic designer bij haar grafische onderneming Spong Design. Verder verricht zij diverse redactionele werkzaamheden in de cross mediale scene. Zij schreef onder andere entertainment artikelen voor Powerlady Magazine en NewzGierig! Magazine Suriname.

Simone adviseert, begeleid en stimuleert artiesten of starters bij het vormgeven of inrichten van hun carrière. Tenslotte kan zij een totaalpakket bieden in de vorm van promotie en huisstijl. Verder is zij te boeken als DJ, Host of MC op feesten.

Simone begon haar carrière in media land in 1999 als DJ en programma maker voor 'Radio fayalobi Amsterdam'. Sinds maart 2004 zend zij programma's uit via haar eigen radiostation 'Club-paradiseFM'. Met 15 uur zendtijd per week heeft zij een behoorlijke taak aan het verzorgen van de programma's en alles wat daarbij komt kijken. November 2004 won zij met Club-paradiseFM een Salto Award in de categorie 'Beste Nieuwkomer Radio'. Inmiddels werkt zij met een leuk team vrijwilligers. Club-ParadiseFM is elke werkdag vanaf 14.00 uur te beluisteren via de 105.5 fm kabel, de 107.9 fm ether en via het wereldwijde web. Verder was zij van 2008 tot 2010 muzieksamensteller bij de NPS voor radio 5 in Hilversum. 

In mei 1997 begon Simone met haar ontwerpbureau 'SPONG Lyrics & Rhymes', ook bekend als 'Spong Design'. Zij ontwerpt familie en zakelijk drukwerk, o.a. wenskaarten voor elke gelegenheid. Als je op zoek bent naar een cultureel getinte kaart, geboortekaart met een bruine of dogla baby, of een Bigi-Yari kaart met Koto-Misi of Fayalobi, kan je bij Spong Design terecht. Alle wenskaart teksten worden ook door haar geschreven. Sinds november 2008 zijn de unieke kaarten ook in de winkels te koop. 

Naar aanleiding van één van haar radioprogramma's kreeg Simone het idee om een databank op te zetten. Zij verzamelde informatie over artiesten voor het programma 'In the spotlight', na redigeren van de tekst, legde zij de info vast, zodat ook een ander er gebruik van kan maken. Maar ook om te laten zien hoeveel talentvolle Surinamers er zijn. Zo is de website 'SurinamStars' ontstaan. Tegenwoordig is SurinamStars de best gerubriceerde website en niet meer weg te denken. De site wordt bezocht door diverse media en geïnteresseerde. SurinamStars staat in de top 200 van best bezochte website's in Nederland.

Simone is in het trotse bezit van heel veel creativiteit, een aangeboren gave die ze heeft ontvangen van de Heer. Ze zit altijd boordevol ideeën, die ze zo nu en dan in de praktijk succesvol tot uiting brengt. Zij hoopt daarmee een bijdrage te leveren aan het bevorderen en stimuleren van de Surinaamse gemeenschap met veel interesse en respect voor iedereen. Het is belangrijk te realiseren trots te zijn op wat je hebt bereikt. Haar boodschap aan iedereen is weet dat je een talent bezit. We kunnen niet allemaal dezelfde talenten hebben, maar we kunnen wel allemaal trots zijn op andermans talent. Wees niet jaloers op elkaar in het leven, haat en afgunst is er al teveel op deze wereld! Samen kun je een hoop bereiken! Dont' get mad, get even!

 

      © 2012 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!