:: Biografie

 GIO

:: Website 
www.giomusiq.com

:: E-mail 
info@giomusiq.com

 

Giovanni Jap-Ngie werd in 1987 geboren in Utrecht.

:: Sound Fantasy Girl

De zanger Gio (spreek uit Kio) was al een entertainer toen hij nog maar net kon lopen. Hij groeide op temidden van musici, zoals zijn oom die danste en rapte, zijn vader die zong en zijn opa die in een band zat. Gio wist al vanaf jonge leeftijd dat hij niets liever wilde dan op het podium staan. Op zijn zesde zat hij al in een dansgroep met zijn neefjes, waarmee werd opgetreden in clubs en discotheken. 

De jonge Gio leerde zich al snel aan om zelf teksten te schrijven, melodieën te componeren en muziek te produceren. Hij begon op zijn achtste eigen liedjes te schrijven en was regelmatig in de studio te vinden. Hij is pas twaalf wanneer hij voor zichzelf een complete show uit de grond stampt, met zijn eigen liedjes en een volledige choreografie. Vanaf dan is hij regelmatig te vinden in de Cruise Control Studio’s in Amsterdam, het kloppende hart van de nationale r&b-scene waar bijvoorbeeld ook de carrières van Romeo, Sat-R-Day en Re-Play begonnen. 

Gio wordt de nieuwe Usher genoemd, maar hij heeft een geheel eigen stijl, een mix van urban, pop, reggae en dancehall. Zijn eerste single “Magic” is volgens Gio, die op dit moment een opleiding piano en zang volgt aan het Conservatorium, een goed voorproefje van wat van hem te verwachten valt: een mix van muzikale stijlen die het r&b-genre ontstijgt. “Ik wil niet vergeleken worden met Usher ofzo, ik heb mijn eigen Gio-stijl: sexy, “rof’ en gevarieerd. Het is niet alleen r&b. maar ook pop, reggae, dancehall, noem maar op. Gio is klaar voor de wereld. Zijn tweede single Fantasy Girl bewijst dat zeer zeker, het nummer is een grote hit in Nederland. 

Gio heeft in het voorprogramma van Destiny's Child gestaan, heeft een single "Let go" opgenomen met Raffish en hij toerde met de rapper Ali B. Hij staat al meer dan tien jaar op het podium, maar het is eigenlijk sinds 2004, toen hij zijn platencontract tekende hard gegaan. A big star is born.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars!