:: Biografie

2-TIMESBAND

:: Website 
www.2-timesband.nl

 

  2-Timesband is een dancehall en reggae band uit Amsterdam dat zowel eigen nummers, het meest in het Surinaams en covers van bekende nummers te horen brengt. De band heeft al 4 cd’s uit gebracht en bestaat al 7 jaar. De meeste leden kennen een verleden in Suriname waar zij geboren zijn en de kneepjes van het reggae muziek geleerd hebben. Vandaar de naam 2-Times dit omdat zij het eerste deel van hun muziek carrière in Suriname gehad hebben. 

2-Times werd opgericht in 2000 door Scotty en Ricardo. Zij brachten in hun eerste jaar 1 cd uit genaamd walk a lone no sorrow. In 2000 kwam mallyman de band versterken. In 2001 werd de 2e cd bangarang uitgebracht. In dat zelfde jaar kwamen Sepie als bassist, Redman op zang, Tayko als drummer en Stando als keyboard speler naar de band. 

De band kent vele grote optredens en voorprogramma’s van grote artiesten zoals Burningspear, Jr kelly, Don carlos, Red Rad, Sean paul, Kevin Little en vele anderen. In 2003 werd de 3e cd uitgebracht genaamd 'String' met hits als: 'String', 'Serviver', 'Thalibhan' en 'Sebie day'. In dat jaar kwam Johanman er bij als bassist en zanger. In 2004 werd de laatste CD gemaakt met als naam 'Wakatjopu' met als hits: 'No spang mi ede', 'Joe na a faja' en 'Ti de netie we go poring'. 

Na afwezigheid van Scotty en Mally kwam de band in 2005 weer bij elkaar met Scotty, Mally en Redman als voor zangers, Tayko op de drums Sepie als bassist en Sinclair als keyboard speler. In de zomer van 2007 is Shaka als zanger er bij gekomen dit door afwezigheid van Redman en Scotty. De huidige band bezetting is: drums Tayko, keyboard Sinclear, bassist Sepie met Mallyman, Scotty en Shaka als lead zangers. Begin maart 2008 wordt de nieuwe CD verwacht genaamd 'Dis na dancehall'. 

 

      © 2008 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!